Tvätta fälgarna på bilen - måste man det?

Nej, självklart måste man inte det. Man måste väl egentligen ingenting om man tänker efter. Det finns inga krav på att städa och tvätta bilen heller men vill man ha en snygg bil som är rolig att åka i så gör man ju det. Och tvättar fälgarna med så de inte ser ut som sju svåra år jämfört med den nytvättade bilen som blänker som en kristall. 

Så tvättar du fälgarna på din bil

Det finns flera olika sätt. Det enklaste är att köra in i en biltvätt med fälgborstar. De tvättar rent fälgarnas utsidor i alla fall. Men ofta så ser man att det är svart mellan ekrarna och det är ju inte så snyggt. Då får man eftertvätta där ändå. 

Jag själv föredrar att tvätta dem för hand med en svamp och med bästa fälgrengöring, läs mer på bästitest24 som provat olika medel och hur de funkar. Gör så här:

  1. Börja med att spola av fälgarna ordentligt för att få bort allt löst damm, bromsrester och smuts.
  2. Spraya på fälgrengöring och låt den verka enligt tillverkarens instruktioner.
  3. Använd sedan en mjuk svamp och en mikrofiberduk och gör ordentligt rent.
  4. Spola av igen.

Tänk på att inte få ner kemikalier i brunnar på gatan utan åk till en tvätthall där man kan tvätta för hand. Då får du bäst resultat och du vet att din biltvätt är snäll mot miljön. Brukar du tvätta dina fälgar? Skriv gärna en kommentar och berätta hur du gör - och varför. 

30 Apr 2023