Bilen på service - igen

Jaha nu var det dags igen. Bilen gav upp mitt under semesterresan. Som tur var hittade vi en bilverkstad som kunde ta emot den precis när det hände. Vi hittade den på bytbil.com; Jonsson bil och trailer. Tydligen var det något fel med växellådan. Jag har aldrig varit med om att kopplingspedalen bara försvann. I samma veva upptäckte vi att det finns en site med all sorts information om bildelar, verkstäder och annat på www.autoexperten.se. På Autoexperten kan man hitta närmaste bilverkstad. Ibland behöver man den informationen på studs.

Semester i Sverige

Såg ett nyhetsinslag om att vi svenskar semestrar hemma i Sverige som aldrig förr. Terrorhot och medvetenhet om miljöförstörande resor har gjort att vi stanna hemma istället. Och jag tycker att det är helt rätt. Vi har ett enormt stort land, med så olika landskap, allt från Skånes slätter och vackra Österlen, till Höga kusten och FN:s världsarv och Lapplands fjäll. Här finns något för alla. Har man en bra miljöbil kan man faktiskt ge sig ut på våra svenska vägar. Eller varför inte åka tåg? Det fick vi göra när bilen var på verkstad. Vi har faktiskt fantastiskt fina tåg i Sverige. Bara de inte blir stående på grund av elfel, eller liknande.

Semester i Norge

Vill man inte semestra i Sverige kan man faktiskt bege sig till Norge. Där är det vackert vart du än åker! Ett år tog vi Hurtigrutten, som var allt annat än "hurtig"; snabb på norska. Men den tog oss längs hela den norska kusten, och Norge är ju nästan bara kust. Synd att Norge blev självständigt. Det finns knappt ett vackrare land än Norge!

17 May 2017