Köpa ny bil?

Jag älskar min lilla Suzuki. Det känns som en på många vis helt perfekt bil för mig, men den är ganska liten och ibland behöver jag mer utrymme än det som min lilla pärla har att erbjuda. Det är väldigt frustrerande för jag älskar samtidigt att den är liten. Den är smidig att köra med i stan och den är himla enkel att fickparkera. Jag gillar inte stora bilar, inte ens halvstora. Det känns som att försöka navigera en båt. 

Lasten på taket

Jag har klurat på saken. Antingen får jag ge mig ut på marknaden och hitta en annan liten bil som ändå är lite större än min Suzie, eller så får jag lösa lastutrymmet på annat sätt. Kanske sätta tackräcke på bilen och ha en sån där lastlåda på biltaket? Det var brorsan som föreslog det när jag gnällde till honom här om dagen och det är ju en logisk tanke. Jag vet bara inte om jag tycker att det är särskilt snyggt. När jag kom med just den aspekten så möttes jag av hånflin för tydligen ska man inte bry sig om sånt. Bah, alla bryr sig väl om hur bilen ser ut, det är bara att olika saker är olika viktiga.

Jag har kollat runt lite på nätet och den enklaste och billigaste lösningen är ju helt klart att skaffa takräcke. Det finns många prisvärda takräcken att välja bland och det finns sådana som är särskilt anpassade efter min bil. Det lutar ditåt faktiskt för ny bil kostar ju en del, även om man säljer den gamla.

13 Nov 2019